Ο Φίλιππος Μωράκης

O Φίλιππος Μωράκης, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου και φοίτησε στη Σαλβάγειο Εμπορική Σχολή. Έζησε στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής όπου είχε μια λαμπρή καριέρα ως Ασφαλιστής.

 Το 1980 αποδέχθηκε την πρόταση του Δημήτρη Κοντομηνά να εργαστεί δίπλα του ως εμπορικός διευθυντής της Interamerican με σκοπό να εκπαιδεύσει τους Διευθυντές των καταστημάτων στη Σύγχρονη Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού Πωλήσεων. Μια συνεργασία που κράτησε για 4 χρόνια καθώς στη συνέχεια ίδρυσε την εταιρεία Morax η οποία προσέφερε Σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων & Πωλήσεων σε ολόκληρη την Επιχειρηματική Αγορά.

  • Τα σεμινάρια της Morax έγιναν αμέσως το trend της εποχής προσφέροντας γνώσεις στους Έλληνες επιχειρηματίες και μάνατζερ που μέχρι τότε γνώριζαν μόνο όσοι είχαν εργαστεί στο εξωτερικό. 
  • Το 1988 εκδίδει για πρώτη φορά το περιοδικό Επιστημονικό Marketing, το μόνο ελληνικό επιστημονικό περιοδικό στην Ελλάδα με αρθρογραφία από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ακαδημαϊκούς με θεματολογία σχετική με τη διοίκηση επιχειρήσεων.
  • Tο 1992 εκδίδει το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing ως κλαδικό περιοδικό για την Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά. 
  • Έχοντας αποδείξει τις ικανότητές του στην εκπαίδευση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και μάνατζερ, ο Φ.Μ. την ίδια χρονιά πρωτοτυπεί διοργανώνοντας τις πρώτες βραβεύσεις Ασφαλιστών. 


Το 2013 έφυγε από τη ζωή στις 10 Σεπτεμβρίου νικημένος από την επάρατη νόσο. Ήταν παντρεμένος και είχε τρία παιδιά.